O le maketi uila a Amerika o loʻo pulea e faʻailoga tetele e fa, lea ou te taʻua o le fa pito i luga: Trek, Specialized, Giant ma Cannondale, i le faasologa o le tele.Faʻatasi, o nei faʻailoga o loʻo faʻaalia i le sili atu ma le afa o faleoloa uila i le Iunaite Setete, ma e ono maua ai le tele o faʻatauga o uila fou i totonu o le atunuʻu.
E pei ona ou taʻua i lenei avanoa muamua, o le luʻitau sili mo tagata taʻitoʻatasi o le Quadrumvirate o le faʻailogaina o latou lava mai isi sui e tolu.I vaega matutua e pei o uila, o tupe maua fa'atekonolosi o lo'o faasolosolo malie i le sili, lea e avea ai faleoloa fa'atau oloa ma autu autu o le eseesega.(Tagaʻi i le faamatalaga pito i lalo: Pe o se faleoloa e ana tagata faatau o se faleoloa uila "moni"?)
Ae afai e maua e le au fa'atau uila tuto'atasi so'o se uiga, latou te tuto'atasi.I le tauiviga mo le puleaina o faʻailoga i totonu o faleoloa, naʻo le pau lava le auala mo le au faʻatau oloa e pulea ai a latou oloa faʻatau, faʻaaliga, ma faʻatau atu o le faʻamalosia lea o latou pulea i luga o le siosiomaga faʻatau oloa lava ia.
I le 2000s, o lenei mea na taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faleoloa faʻatau, o se nofoaga faʻatau oloa e faʻapitoa i se faʻailoga e tasi.I le fa'afesuia'i mo avanoa o le fola ma le fa'atonutonuina o mea e pei o fa'aaliga, fa'ailoga ma mea fa'apipi'i, e tu'uina atu e le au fa'atau oloa le lagolago tau tupe ma le avanoa i punaoa tau maketi i totonu.
Talu mai le ogatotonu o 2000s, Trek, Specialized, ma Giant sa auai i pisinisi faʻatau oloa i le Iunaite Setete ma le lalolagi.Ae talu mai le 2015, talu ai o se augatupulaga o faʻatau oloa na tulaʻi mai i le taimi o le uila uila ma le uila uila ua latalata i lo latou tausaga litaea, o Trek o le sailiga sili lea o le umiaina.
O le mea e malie ai, o tagata taʻitoʻatasi o le Quadrumvirate e tuliloaina ni taʻiala eseese i le taʻaloga faʻatau oloa.Na ou faʻafesoʻotaʻi le au faʻatonu o taʻaloga tetele e toʻafa mo faʻamatalaga ma auiliiliga.
“I faleoloa, matou te talitonu o le mauaina o se lumanaʻi manuia o se pisinisi sili ona lelei.Ua leva ona matou tuuto atu e teu faafaigaluega i le manuia o a matou faleoloa, ma o matou tomai faʻatau oloa ua fesoasoani ia i matou e faʻalautele ma faʻaleleia nei taumafaiga.
O le tautalaga lea a Eric Bjorling, Fa'atonu o Fa'atauga Fa'ailoga ma Fegalegaleaiga Lautele i Trek.Mo Trek, o le faleoloa uila a le kamupani ua na'o se vaega o se ta'iala sili atu ona lelei e ausia ai le manuia o fa'atau oloa.
Na ou talanoa ma Roger Ray Bird, o le sa avea ma faatonu o le Trek's retail and concept store mai le faaiuga o le 2004 i le 2015, i lenei mataupu.
“O le a matou le fauina uma faleoloa faleoloa a le kamupani e pei ona matou faia nei,” o lana tala lea ia te au.
Na faaauau le tala a Bird, "Na fai mai pea John Burke e matou te mananaʻo i faleoloa tutoʻatasi nai lo matou e faʻatautaia faleoloa i a latou maketi aua e mafai ona latou faia e sili atu nai lo i matou.(Ae na ia mulimuli ane) liliu atu i le pule atoatoa ona sa ia manaʻo O se faʻataʻitaʻiga masani, poto masani faʻatau, poto masani oloa, ma le tele o oloa e avanoa mo tagata faʻatau i faleoloa eseese.
O le faaiuga e le maalofia o Trek o loʻo faʻatautaia nei le filifili uila sili ona tele i le Iunaite Setete, pe a le o le filifili sili ona tele i le talafaasolopito o le alamanuia.
A talanoa i faleoloa eseese, e fia faleoloa o loʻo iai nei Trek?Na ou tuuina atu lenei fesili ia Eric Bjorling.
"E pei lava o matou faʻatauga ma faʻamatalaga faʻapitoa tau tupe," na ia taʻu mai ia te aʻu e ala i imeli."I le avea ai o se kamupani tumaoti, matou te le faʻasalalauina faʻamatalaga faʻalauaʻitele."
sa'o tele.Ae e tusa ai ma le au suʻesuʻe a le BRAIN, ua faʻasalalau faalauaitele e Trek le mauaina o le tusa ma le 54 nofoaga fou US i luga o le upega tafaʻilagi a le faleoloa uila i le sefulu tausaga talu ai.Na faʻasalalau foi avanoa i isi nofoaga e 40, ma maua ai le aofaʻi i le itiiti ifo ma le 94 faleoloa.
Fa'aopoopo lenei mea i le tagata su'e fa'atau a Trek.E tusa ai ma faʻamaumauga a George Data Services, o loʻo lisiina ai 203 nofoaga ma Trek i le igoa faleoloa.E mafai ona tatou faʻatusatusaina o le aofaʻi o faleoloa Trek e umia e le kamupani o loʻo i le va o le 1 ma le 200. va.
O le mea e taua e le o le numera saʻo, ae o le faʻaiʻuga e le maalofia: Trek o loʻo faʻatautaia nei le filifili uila sili ona tele i le Iunaite Setete, pe a le o le filifili sili ona tele i le talafaasolopito o pisinisi.
Masalo i le tali atu i le tele o faleoloa faʻatau talu ai nei a Trek (Goodale's (NH) ma le Bicycle Sports Shop (TX) filifili sa faʻatau oloa faʻapitoa aʻo leʻi faʻatauina), Jesse Porter, Ulu o Faʻatauga ma Atinaʻe Pisinisi a Specialized USA, tusi atu i Specialized Distributors1 It o le a tatalaina i le atunuu atoa i le aso 15.
Afai o loʻo e mafaufau e faʻatau, teu faʻafaigaluega, alu ese pe faʻafeiloaʻi le pule, e iai a matou filifiliga atonu e te fiafia i ai????Mai fa'apolofesa fa'atupega po'o le pule tu'usa'o e fesoasoani e fa'ailoa ai le aufaipisinisi fa'apitonu'u po'o fa'aitulagi, matou te manana'o ia fa'amautinoa o le fa'alapotopotoga o lo'o e galue malosi e atia'e e gafataulimaina Maua oloa ma auaunaga latou te fa'amoemoeina e aunoa ma le fa'alavelave.
O le tulitatao e ala i imeli, na faʻamaonia e Porter o loʻo i ai le tele o faleoloa faʻapitoa.“Sa matou umiaina ma faagaoioia le pisinisi faatau oloa i le Iunaite Setete mo le silia ma le 10 tausaga,” sa ia fai mai ai ia te au, “e aofia ai faleoloa i Santa Monica ma Costa Mesa.E le gata i lea, e i ai a matou aafiaga i Boulder ma Santa Cruz.totonugalemu.”
â????O loʻo matou suʻeina ma le malosi avanoa maketi, o se vaega o le faʻamautinoaina o le au tiʻetiʻe ma nuʻu tiʻetiʻe o loʻo matou tautuaina e maua le auaunaga e le faʻalavelaveina.â????â????Jesse Porter, polofesa
Ina ua fesiligia e uiga i fuafuaga a le kamupani e maua nisi tufatufa, fai mai Porter: “O loʻo matou talanoa nei ma le tele o faleoloa e talanoaina a latou fuafuaga faʻasolosolo.O loʻo matou agaʻi atu i lenei fuafuaga ma le mafaufau matala, ae le o le filifili e maua le numera o faleoloa.O le mea pito sili ona taua o le, "O loʻo matou sailia ma le malosi avanoa maketi, o se vaega o le faʻamautinoaina o le au tietie uila ma le uila uila o loʻo matou tautuaina e maua le auaunaga e le motusia."
O le mea lea, Specialized e foliga mai o loʻo faʻalauteleina le atinaʻeina o pisinisi faʻatau oloa e sili atu ona loloto pe a manaʻomia, atonu e puipuia pe faʻalauteleina lona tulaga i maketi autu.
Na sosoo ai, na ou faafesootaia John "JT" Thompson, le pule sili o Giant USA.Ina ua fesiligia e uiga i le umiaina o faleoloa, sa ia mausali.
"Matou te le o i ai i le taʻaloga faʻatau oloa, vaitaimi!"na ia taʻu mai ia te aʻu i se fefaʻatauaʻiga imeli.“E iai a matou faleoloa uma a le kamupani i Amerika, o lea ua matou iloa lelei ai lenei luʻitau.E ala i lena aafiaga, na matou iloa ai i lea aso ma lea aso e faapea) o le fa'atauga o faleoloa e le o se matou fa'apitoa.
"Ua matou faʻamoemoe o le matou auala sili e oʻo atu ai i tagata faʻatau e ala i faleoloa agavaa ma le malosi," o le tala lea a Thompson."I le avea ai o se fuafuaga faʻapisinisi, na matou tuʻuina atu le umiaina o faleoloa pe a faʻatulagaina le faʻatinoina o faʻatauga lagolago.Matou te le talitonu o faleoloa a le kamupani o le auala sili lea e faʻafetaui ai i le siosiomaga faʻatau oloa i totonu o le Iunaite Setete.O le alofa fa'apitonu'u ma le malamalama o sini autu ia o le tala manuia a le faleoloa.Fausia se aafiaga lelei aʻo fausia ni mafutaga umi a tagata faʻatau."
Mulimuli ane, fai mai Thompson: "Matou te le tauva ma a matou faleoloa i soo se auala.E tutoatasi uma i latou.Ole amio masani lea ole fa'ailoga e pulea e tagata mai le siosiomaga fa'atau.fa'atau oloa e sili ona tele i lenei pisinisi.Mo tagata o loʻo galulue malosi, afai e mafai ona tatou faʻaitiitia o latou olaga i se luʻitau ma faʻamalieina teisi, o le a manaia tele i lo matou manatu.
Mulimuli ane, na ou lagaina le mataupu o le umiaina o faleoloa ma Nick Hage, Pule Sili o Cannondale North America ma Iapani.
Cannondale i se tasi taimi e tolu faleoloa a le kamupani;lua i Boston ma le tasi i Long Island.“Na o ni nai tausaga na matou umiaina, ma na matou tapunia i le lima pe ono tausaga talu ai,” o le tala lea a Hage.
Ua maua e Cannondale sea maketi i le tolu tausaga talu ai ona o le tele ma le tele o le au tufatufa ua lafoaia le taʻiala e tasi.
"E leai sa matou fuafuaga e ulufale atu i pisinisi faʻatau (toe)," na ia taʻu mai ia te aʻu i se faatalanoaga vitio.“Matou te tumau i le tuuto atu i le galulue faatasi ma faleoloa sili ona lelei o loʻo lagolagoina le tele o faʻailoga, tuʻuina atu auaunaga lelei mo tagata faʻatau, ma fesoasoani i le fausiaina o uila i totonu o nuʻu.O lo'o tumau pea la tatou fuafuaga mo se taimi umi.
“Ua faafia ona taʻu mai e le aufaioloa ia i matou latou te le mananao e tauva ma le au sapalai, latou te le mananao foi i le au faatau e pulea tele a latou pisinisi,” o le tala lea a Hager."A o le tele ma le tele o le au tufatufaina atu ua lafoaia le taʻiala e tasi-brand, ua faʻatupulaia le maketi a Cannondale i le tolu tausaga talu ai, ma i le tausaga talu ai, na le mafai ai e le au faʻatau oloa ona tuʻuina uma a latou fuamoa i totonu o le ato a le tagata faʻatau.Ua tatou vaai i ai.“Ose avanoa tele lenei e fa'aauau ai le ta'imua i le fa'asoa tuto'atasi.O le a le mou atu le IBD, o le a naʻo le malosi o faleoloa lelei.”
Talu mai le paʻu o le uila uila i le 1977, o le sapalai sapalai ua i ai i se vaitaimi sili atu le vevesi nai lo le mea na tatou vaʻaia.O fa'ailoga uila ta'uta'ua e fa o lo'o fa'aaogaina ni ta'iala ma'oti e fa mo le lumana'i o fa'atauga uila.
I le au'ili'iliga fa'ai'u, e le lelei pe leaga fo'i le si'i atu i faleoloa a le au fa'atau.O le ala lea, o le maketi e fuafua pe manuia.
Ae o le kicker lea.Ona o lo'o fa'alautele atu nei ota oloa ile 2022, e le mafai e le au fa'atau oloa ona fa'aogaina le tusi siaki e palota ai i faleoloa a le kamupani, tusa lava pe latou te manana'o ai.I le taimi lava e tasi, o le au faʻatau oloa i luga o le auala e maua ai faʻatau oloa e mafai ona faʻaauau pea e aunoa ma se faʻasalaga, aʻo i latou e naʻo le faʻaaogaina o le taʻiala o le a faigata ona maua sea maketi, ona o le faʻatauga tatala o faʻatau tupe ua folafola e galulue faʻatasi ma a latou sapalai o loʻo i ai nei.I se isi faaupuga, o le a faʻaauau pea le tulaga o faleoloa a le au faʻatau oloa, ma e leai se tetee mai le au tufatufa (pe a iai) o le a lagona i nai tausaga o lumanaʻi.


Taimi meli: Oke-09-2021