O uila eletise ua paʻu i le lauiloa i lenei tausaga.
O loʻo faʻaauau pea le faʻatupulaia o le fiafia o tagata faʻatau i uila uila, faʻatasi ai ma le tele o tagata taʻavale o loʻo tamomoe i luga o le auala ma palapala. O le eletise naʻo ia na aumaia le fiasefulu miliona o manatu i tala fou o le uila uila i lenei tausaga, ma faʻaalia atili ai le fiafia o le alamanuia. O lenei tatou te tilotilo toe fo'i i tala fou e-ti'eti'e sili o le tausaga.
Ina ua fa'alauiloa lana va'aiga uila uila, sa ia iloa lelei o le uila uila vave e le fetaui ma so'o se fa'amatalaga fa'aletulafono o lo'o iai nei o le uila uila.
O le afi malosi e mafai ai ona ausia le saoasaoa maualuga o le 60 km / h (37 mph), lea e sili atu nai lo le tapulaa faʻaletulafono masani o uila eletise i toetoe lava o atunuu uma i Amerika i Matu, Europa, Asia ma Oceania.
Ole saosaoa maualuga e mafai ona suia fa'apitoa e ala ile telefoni feavea'i, fa'ataga e tu'u i lalo i so'o se mea mai le 25-45 km/h (15-28 mph) e fetaui ma tulafono fa'alotoifale eseese.e oʻo lava i le manatu o le faʻaaogaina o geofencing e faʻafetaui ai le saoasaoa faʻatapulaʻa i le taimi moni, o lona uiga e mafai ona e alu saosaoa i luga o auala tumaoti ma auala, ona tuʻu ai lea o le uila e otometi lava ona toe foʻi i tua i le faʻatapulaʻaina o le saosaoa pe a e ulufale atu i le lautele. auala.A le gata i lea, atonu e maualalo le tapulaa o le saoasaoa i totonu o le taulaga, ona otometi lava lea ona faateleina le saoasaoa pe a oso le tagata tietie i luga o le auala tele ma televave.
Ae o loʻo nofouta lelei i le mea o loʻo ia faia, ma fai mai o le manatu e- uila e sili atu i le faʻamalosia o talanoaga e uiga i le faʻafouina o tulafono faʻa-eletise e aofia ai le saoasaoa maualuga ma se oloa e sili atu le malosi. E pei ona faʻamatalaina e le kamupani:
"I le leai o soʻo se faʻavae faaletulafono o loʻo i ai nei mo ia taʻavale ma se manatu faʻavavevave faʻapitoa, o Taʻavale na faʻatautaia e faʻafaigofie le faʻaofiina o ia tulafono, ma o le mea lea o le atinaʻeina o lenei natura."
O le maualuga o le saoasaoa ma le geo-fencing gafatia o uila uila e le na o le pau lea o mea e tulaga ese, o loʻo faʻapipiʻiina foi le uila uila ma le 2,000 Wh maa, lea e tusa ma le 3-4 taimi le malosi o le averesi maa i aso nei. uila uila.
Fai mai le kamupani o le uila uila o le ai ai se laina fesoasoani-fesoasoani o le 300 kilomita (186 maila) i le tulaga aupito maualalo o le eletise.
Afai e te le'i iloa, o lo'o ou tusia se koluma ta'i vaiaso e ta'ua E te matua fiafia pe 'ino'ino i ai.
O le fa'asologa o le tele lava o se koluma fa'atauva'a lea na ou maua ai se ta'avale eletise malie, fa'avalevalea pe mata'utia i luga o le nofoaga fa'atau tele a Saina. E lelei tele, uiga ese, po'o mea uma e lua.
O le taimi lea na ou maua ai se uila eletise e sili ona manaia ua mamanuina mo le au taʻavale e toʻatolu. E ui lava i le mamanu uiga ese, o se avetaʻavale tele o le tului e mafai ona avea ma tau $ 750, faʻatasi ai ma le faʻatau fua.
E mo le filifiliga "maualalo le gafatia", lea e na o le 384 Wh. Ae e mafai ona e filifili mai filifiliga e aofia ai le 720 Wh, 840 Wh, poʻo le faʻatauvaʻa 960 Wh afifi, uma e aunoa ma le tuleia o le tau i luga o le $ 1,000. O ia lava e ofoofogia. .
Ae o le faʻatinoga o lenei mea e aumaia moni lava ile fale.Tolu nofoa, faʻamalolo atoatoa, se fagafao fagafao (lea ou te manatu atonu e le tatau ona faʻaaogaina mo fagafao moni), ma sili atu ona faʻaogaina lenei mea.
O lo'o iai fo'i se loka ta'avale e taofia ai se tasi mai le gaoia o le uila, pedal pito i tua, pedal gaugau i luma, pedal gaugau (o le tele o nofoaga mo tagata e to'atolu e tu'u vae) ma isi mea!
O le mea moni, ina ua uma ona ou tusitusi e uiga i lenei uila uila ese ese, sa ou matua popole lava i ai o lea na ou alu ai i luma ma faatau se tasi. Na iu ina avea ma roller coaster ina ua uma ona faaalu masina e folau ai i le uta uta uta backlog i Long Beach, California.When na iu lava ina tulaueleele, o le atigipusa sa i ai na "ta'e" ma la'u uila "le mafai ona auina atu".
O lo'o i ai la'u uila sui i luga o le auala i le taimi nei ma fa'amoemoe o le mea lea e momoli moni ina ia mafai ona ou fa'asoa atu ia te oe pe fa'apefea ona fa'atino lenei uila i le olaga moni.
O nisi taimi o tala sili ona tele e le'o fa'atatau i se ta'avale fa'apitoa, ae fa'atatau i tekonolosi fou.
O le tulaga lena ina ua tuʻuina atu e Schaeffler lana uila eletise eletise fou e taʻua o Freedrive.E aveese atoa ai soʻo se filifili poʻo se fusi mai le uila uila.
O pedals e leai se feso'ota'iga fa'ainisinia i le uili pito i tua, ae na'o le fa'aolaina o le afi afi e fa'aosoina le paoa i afi uila o le uila.
O se faiga fa'afiafia tele lea e tatala ai le faitoto'a i fa'ata'ita'iga e- uila u'amea.O se tasi o uila uila muamua na sili ona lelei o uta uila uila, lea e masani ona fa'alavelaveina e le mana'omia ona fa'afeso'ota'i le ta'avale uila e ala i se feso'ota'iga masini. i se uili ta'avale pito i tua sa tu mamao ma motusia mai le pedal i le tele o taimi.
Na matou vaʻai i lenei taʻavale o loʻo faʻapipiʻi i luga o se uta tele e-uila i le Eurobike 2021 ma sa aoga tele, e ui lava o loʻo faʻaogaina pea e le 'au e faʻaleleia le faʻatinoga i luga o le tele o mea.
E foliga mai e fiafia tele tagata i uila eletise eletise, pe o le mea sili latou te fiafia e faitau e uiga ia i latou.
E le gata i lea, ua fa'ailoa mai e le kamupani e-ti'eti'e Dutch VanMoof se superbike maualuga e ta'ua o le a lavea le saoasaoa o le 31 mph (50 km/h) po'o le 37 mph (60 km/h), e fa'atatau i le Fa'alagolago i le kamupani e te maua. faitau le sui poʻo le faʻasalalauga faʻasalalau.
O se uila uila e taofi atoa e sili atu nai lo na o se manatu, e ui ina e le'i fai mai o ia o fuafua e fai se uila uila e matua televave, ae fai mai o le a aumaia lana lava superbike i le maketi.
Ave se itulau mai le tusi, fai mai foi o lana sini o le faʻalauteleina o talanoaga i luga o tulafono faatonutonu e- uila.
“O le matou uila sili muamua lea, o se uila uila e faʻapitoa mo le maualuga o le saoasaoa ma mamao mamao.Ou te talitonu e mafai e lenei uila televave fou ona sui uma sikola ma taavale i totonu o taulaga i le 2025.
Matou te valaʻau mo faiga faʻavae e faʻatatau i tagata e toe mafaufau pe faʻafefea ona faʻaogaina avanoa lautele pe afai e le o nofoia e taʻavale. suiga e ala i le fausiaina o meafaigaluega faʻaoga saʻo."
O le aitalafu lafoga a le feterale uila eletise, e tutusa ma le lafoga o taavale eletise, o le tala tele lea i lenei tausaga talu mai le taimi muamua na tuʻuina atu ia Fepuari.
A'o va'aia e nisi le fa'aaitalafu o lafoga e-ti'eti'e o se mea umi, na maua e le talosaga se palota tele o le talitonuina ina ua pasia le palota moni i le .Maota o se vaega o le Build Back Better Act.
O le lafoga o aitalafu o loʻo faʻatapulaʻaina i le $ 900, mai lalo ifo o le $ 15,000 na fuafua muamua. taugata e- uila filifiliga e omai ma tau pine e noatia i lo latou gafatia e faaalu tausaga e sui ai latou taavale i aso taitasi.
E ui o lo'o iai pea le tele o fa'ata'ita'iga o uila uila i lalo ifo o le $1,000 le tau, ae o le tele o uila uila ta'uta'ua e faitau afe tala ma o lo'o fetaui lava ma se fa'avaa o lo'o fa'atali.
O le fa'aofiina o uila uila i le fa'aaitalafu lafoga a le feterale e mulimuli mai i le lagolago tele ma le fa'atosina mai tagata lautele ma fa'alapotopotoga e pei o PeopleForBikes.
"O le palota lata mai i luga o le Build Back Better Act e aofia ai uila e avea o se vaega o le fofo o le tau, faʻafetai i faʻamalosiaga tau tupe fou mo uila ma uila uila ma foaʻi i le faʻaleleia o atinaʻe e taulaʻi i le tau ma le tutusa Matou te unaʻia le Senate e faʻagaoioia le e. i le faaiuga o le tausaga, ina ia mafai ona amata a tatou taumafaiga e faʻaitiitia le faʻafefe o felauaiga aʻo faʻatumauina tagata uma e feaveaʻi, e tusa lava po o le a le latou malaga poʻo le mea latou te nonofo ai.
O loʻo matou vaʻaia le tele o uila eletise fou fiafia i le 2021, faʻapea foʻi ma tekonolosi fou ma tuleia le fesili o le toe fausia faaletulafono e-pasika.
I le taimi nei, o le 2022 e mafai ona avea ma se tausaga e sili atu ona fiafia pe a amata ona toe faʻaleleia e le au gaosi oloa mai le ogaoga o le faʻaogaina o laina, faʻatagaina latou e aumai manatu fou ma faʻataʻitaʻiga i maketi.
O le a sou manatu o le a le mea o le a tatou vaʻai i ai i le e-tisika pisinisi i le 2022? Seʻi o tatou faʻalogo i ou manatu i le vaega o faʻamatalaga o loʻo i lalo. fa'asalalauga o le 2020.


Taimi meli: Ian-12-2022