E ese mai i le tietie i se uila uila eletise, fiafia i le nofoa nofoa lapoa, pou lautele ma le nofo lelei i luga o le nofoa, e i ai se isi mea malie?
Afai ei ai se mea, ou te le fia faalogo i ai, aua o le asō ua tatou i ai uma i luga o le vaa folau!Ua matou tofotofoina le tele o nei oloa i lenei tausaga.I lalo o le ae maua ai a matou pito sili e 5 e sili ona fiafia i ai mo le uila ma fautuaina i latou e faʻafiafia i le uila i le taumafanafana o le 2020!
Ole vaega lea ole fa'asologa o uila eletise e lima pito i luga mo le taumafanafana 2020, ma o lo'o matou taufetuli e fesoasoani e fa'ailoa i le aufaitau nisi o uila eletise sili e fesoasoani ia i latou e o'o i luga o le auala po'o fafo-auala i lenei taumafanafana.
Ua matou faʻalauiloaina le tele o vaega, ae faʻamolemole ia mautinoa e faʻaauau le aʻoaʻoina o ituaiga o uila eletise nei i nai aso o lumanaʻi:
Ma ia mautinoa e siaki le vitio o loʻo i lalo, o loʻo faʻaalia uma uila uila eletise o loʻo faʻaogaina i luga o lenei lisi.
O le mea moni, Electra e tele naua uila eletise faʻataʻavalevale ma faʻamatalaga atoatoa, faʻapea foʻi ma Townie Go!O le 7D o loʻo i le pito maualalo o lana faʻataʻitaʻiga laina oloa i na o le $1,499.Ae o le mea moni o loʻu avanoa lea.
E tusa lava pe mafai ona e filifilia se tasi o latou faʻataʻitaʻiga sili atu i le vaeluagalemu, afai e te faʻamalieina i uila afi, ona Townie Go!7D fa'atagaina oe e ta'avale i luga o le ta'avale ta'avale sili a Electra e aunoa ma le tau fa'aopoopo o se ta'avale fa'alelei a Bosch.
Ua lava le afi ma lelei le taʻavale, ae mai se mamao, o le maa e naʻo le 309 Wh ma e malulu.Ae ui i lea, talu ai o le laʻasaga 1 lea e fesoasoani i le uila eletise e aunoa ma se faʻamalo, pe afai e te le paie ma faʻaoga lelei le laina, o lona vaʻavaʻa o loʻo i ai pea ile 25-50 maila (40-80 kilomita).Tulaga fesoasoani pedal malosi.
I le avea ai o se vaega 1 uila uila, Townie Go!O le 7D e maualuga lona saoasaoa o le 20 mph (32 km/h), e matua televave mo uila va'alele.O nei ituaiga uila eletise e maualalo ma tuai-o loʻo e tietie i se vaʻa mo le poto masani, ae le o le alu vave i le galuega-o lea e lava le 20 mph.
O le mea e tosina mai ai au e tietie i nei uila e le o le saoasaoa, ae o laʻu mea e sili ona ou fiafia i ai Townie Go!7D.E na'o le lamolemole, fa'alelei eletise uila uila e foliga lelei e pei ona lagona.O se tasi foi lea o nai uila uila e tele lanu, e ui lava ou te faʻamoemoe e te fiafia i pastel, aua e mafai ona e mauaina toetoe o mea uma - ituaiga uma o pastel.
Afai e te le manaʻo e amata i lea laasaga ma lea laasaga, o loʻo i ai foi se faʻavae suiga, e ui lava o se vaega tele o le maketi uila uila eletise o loʻo i ai tagata e iai faʻafitauli faʻaoga, o lea ou te faʻamaonia ai o le faʻasolosolo malie o le sili ona lauiloa o latou.I le aotelega, o se uila eletise malosi e fesoʻotaʻi ma le poto masani!
Afai e te manaʻo e aʻoaʻo atili e uiga i lenei uila eletise, ou te fautua atu ia e siaki laʻu atoatoa, loloto Townie Go!7D uila uila iloiloga iinei, pe matamata i laʻu iloiloga vitio i lalo.
O le isi, e iai a matou uila eletise Buzz.O lenei taʻavale e tuʻufaʻatasia le geometry o le uila uila eletise ma le faʻaogaina o se uila uta, faʻatasi ai ma se ato uta uta sili ona malosi e fausia i totonu o lona faʻavaa.
Pe a faatusatusa i le tele o uila eletise i luga o lenei lisi, o le eseesega autu o uila eletise Buzz o le mafai lea ona e faʻaleleia i se taʻavale faʻavavevave, o lona uiga e mafai ona e faʻamalosia le uila e ala i uila ma sui le saoasaoa e tusa ai.O le mea sili ona lelei e maua e lenei mea o le mafai lea ona tu'u i lalo i lalo i luga o mauga maualalo, ma mafai ona fa'aleleia i luga o eleele mafolafola.
O uila o loʻo faʻatapulaʻa lava i le saoasaoa o le 20 mph (32 km/h), o lea e le mafai ai ona e faʻavalevalea tele i le saoasaoa, ae ua lava e maua ai se taimi fiafia!
O le afi taʻavale ogatotonu o se afi e le masani ai le toʻatele o tagata, ae e sau mai se kamupani e taʻua o Tongsheng.Latou te le maua le igoa o Bosch, ae na latou faia se afi taʻavale vaeluaga lelei i se tau taugofie.
O le tau o lenei uila e na o le $1,499, ma e tutusa lava ma Townie Go!tutusa lava.Amata i le 7D i luga, ae o le ae mauaina se afi i totonu o le taʻavale ma se masini faʻapipiʻi faʻapipiʻi e tuʻuina atu ia te oe se fesoasoani matagofie ma lamolemole.A ou faʻatusatusaina le Simultaneous ma isi faʻasalalauga televave pei o Bosch, o le eseesega tele ou te fia fai atu e fai si leotele, ae e mafai ona e faʻalogoina i se saoasaoa maualalo.A e folau i se saoasaoa maualuga, o le leo o le matagi o le a natia ai le tele o le leo taamilo o le afi.
Afai e te manaʻo e aʻoaʻo atili e uiga i lenei uila eletise, ou te fautua atu e te vaʻai i laʻu iloiloga atoa, loloto Buzz eletise eletise iinei, pe matamata i laʻu iloiloga vitio i lalo.
O lenei va'a e pei o se tama'i va'a, ae e ui lava i lona lapo'a, ae e lagona lava le lamolemole ma le fa'alelei e pei o le va'a matafaga e te fa'amoemoeina.
E tusa lava pe e te leʻi tatalaina le atigipusa, ua amata le tulaga maualuga o le Faʻataʻitaʻiga C.O le kamupani uila eletise o se tasi o nai tagata gaosi oloa o uila faʻapipiʻi atoatoa.E matagofie le afifiina ina ia le afaina ai se mea, ma pau lava le mea e tatau ona e faia o le liliu o le au i luma ma mafai ai ona e tietie.
O le pusa ma le afifiina na matua lelei lava, na ou toe faʻaaogaina i ni nai vaiaso mulimuli ane e fetaui ma le uila afi, talitonu i ai pe leai (ioe. Faʻaitiitia le toe faʻaaogaina!).
O le ituaiga C o se tasi o vaʻa sili ona malosi i luga o lenei lisi.Na te luluina se afi 750W hub ma faʻaalia le 1250W pito i luga o le taimi nei mai lona 48V system.E mafai ona e filifili e fa'aola e le maa 550Wh po'o le 840Wh, ma o le Fa'ata'ita'iga C e maualuga lona saoasaoa o le 28 mph (45 km/h).
O le taofi sili foi lea o uila eletise uma i luga o lenei lisi, faʻatasi ai ma 4-piston Tektro Dorado hydraulic disc brakes i luma ma tua pistons.Ona iai lea o nisi au foliga matagofie, e pei o le ato lamolemole pito i luma e matua aoga lava.Ma o le maa e oʻo lava i se mea faʻapipiʻi i totonu ma le uaea eletise, o lea e te le tau aveina ai le uta ma oe.E le mafai ona ou manatu maualuga pe o le a le lelei o lenei mea, aemaise lava pe a iai ni au uila eletise e pei o aʻu ma faʻafememeaʻi i taimi uma tau pe faʻalavelave.
O le mea mulimuli e tatau ona matauina e uiga i kamupani uila uila e moni o latou o se kamupani Amerika o loʻo gaosia uila uila i le Iunaite Setete.Na ou asiasi i le latou falegaosimea i Newport Beach ma feiloai ai ma le latou au.O la latou galuega e matua faagaeetia lava, ma ou te matua fiafia lava e iloa sa latou saofagā i le tamaoaiga o le lotoifale ma faia le tele o galuega i le lotoifale i totonu o le nuu.
E mafai ona faʻamatalaina lenei mea i le tau maualuga teisi o le $ 1,999, ae, e faʻamaoni, ou te faʻamoemoe o le a sili atu le taugata o uila eletise na faia e Amerika ma le saoasaoa maualuga ma le malosi maualuga, ae le o le taʻua o na vaega matagofie o uila.Mo aʻu, o se mea tele lenei mo soʻo se tasi e manaʻo i se vaʻa malosi.
Afai e te manaʻo e aʻoaʻo atili e uiga i lenei uila eletise, ou te fautua atu e te vaʻai i laʻu faʻataʻitaʻiga atoa, loloto, faʻataʻitaʻiga Electric Bike Company Model C, pe matamata i laʻu vitio iloiloga.
Faatasi ai ma Schwinn EC1, e tatau ona ou taʻu atu ia te oe le tau o lenei oloa, e $898.E valea lena mea!?
E le o se fale malosi, ma e leai se mea, ua na o se uila eletise 250W, o lona uiga e mo le faimalaga i luga o eleele mafolafola, e le mo le aʻea o mauga tetele, ae afai e te tausia i se tulaga sili ona lelei, o lona uiga o le a tulaga ese.
O le afi uili e mafai ona faʻaalia le malosi pe a tietie i luga o le eleele mafolafola e oʻo lava i tulimanu laiti, ma o le uila e naʻo le fesoasoani i le pedal, o lona uiga e mafai ona e faʻamaoni i lou malosi pedal.Fa'alagolago i lou manatu ile fesoasoani ile pedal, ole a lelei pe leaga.
O le maa 36V e lava mo se mamao paganoa o le 30 maila (48 kilomita), e ui o lea e toe faʻaopoopoina ai se fesoasoani pedal mo oe.
O lo'o i ai fo'i isi galuega fa'akomepiuta masani uma.O le ae maua se fa'avaa fa'asaga faigofie ona maua, se nofoa nofoa lautele, maualuga fa'amau e tu sa'o ai, ae o le mea moni e leai se fa'atelega o nisi o fa'amau lautele o va'a va'ava'a, ma o lo'o i ai fo'i pa'u tetele matagofie.Fesoasoani e fa'alelei le leai o se fa'amalologa.
Schwinn EC1 o se uila eletise faigofie, e leai se mea manaia, ae o se uila malosi, lelei lelei e mafai ai ona e tietie i luga o se uila eletise i se tau maualalo.E le manumalo i ni tauvaga lalelei po'o ni fa'ailoga fa'ailoga, ae ose filifiliga lelei mo ta'avale eletise fa'alelei ma se tau fa'atapula'aina, o le mea lea.E na'o le galue ma lelei.
Afai e te manaʻo e aʻoaʻo atili e uiga i lenei uila eletise, ou te fautua atu e siaki laʻu maeʻa, loloto Schwinn EC1 iloiloga iinei, pe matamata i laʻu iloiloga vitio.
Mulimuli ae leai se mea itiiti, e iai a matou nofoaga e matua'i 'ese'ese lava, ae e matua'i alagatatau lava ona e silasila i ai.O Samasoni lea mai le Aso6.
Atonu e te le'i faalogo lava i nei alii.Seoli, ou te lei faalogo i nei alii seia maua e Mikey G lenei uila ma faaaoga i Electrek, ae o se maa natia aua e ui lava i ona foliga uiga ese, e ofoina atu se ogatotonu maualalo o le kalave nai lo Mea uma e sili atu le mafai ona faʻaogaina isi vaʻa eletise.
O lapopoa e matua tetele ma e pei o ni tautau e pei o manuki, ae e mafai foi ona e tu'u i luga o ia mea ona fa'asi'i lea.
E mafai ona fa'atau atu Samasoni i tagata ti'eti'e matutua o lo'o su'e uila uila e mafai ona maua, ae e ono aumaia ai tamaiti i tagata uma e pei o se ta'avale tuuga.
O se vaega o le mafuaʻaga e manaia tele ai lenei uila ona o loʻo faʻaaogaina se afi taʻavale vaeluagalemu e taʻua o Bafang BBSHD.A'o le'i tu'uina atu le afi Bafang Ultra, o le vaega sili lea ona malosi a le Bafang i le vaeluagalemu.
I le tulaga faʻapitoa, o se ituaiga o afi liliu, ma talu ai na faia muamua e le Day6 nei faʻavaa mo uila uila, faʻapitoa, o se uila eletise foi lea, ae o ai e popole i lona faʻaogaina, ou te popole i lona moni i le taimi nei Faʻaaoga, lea o Samasoni malosi. le afi e te tietie ai mata'utia!
I le aotelega, atonu e foliga faavalevalea lenei uila, ae e, afai e mafai ona e fiafia tele, o ai e popole i ou foliga vaaia?Tau lava o le saunia e totogi se tau maualuga mo se mea faapena.O Samasoni o se uila faapitoa, ae o lona uiga e iai foi lona tau faapitoa, e oo atu i le $3,600.Jiaqing!
Afai e te manaʻo e aʻoaʻo atili e uiga i lenei uila eletise, ou te fautua atu ia e siaki le iloiloga atoa Day6 Samson iinei, pe matamata i le vitio iloiloga i lalo.
O le mea lena, ae e le o toe mamao ae maua se isi lisi pito i luga e lima.Ia mautinoa e siaki la matou lisi o isi 5 uila eletise pito i luga taeao!
O Mika Toll ose tagata e fiafia i ta'avale eletise, ma'a nerd, ma le tusitala o le Amazon sili sili ona fa'atau tusi DIY Lithium Battery, DIY Solar, ma Ultimate DIY Electric Bike Guide.


Taimi meli: Ian-08-2021