O le faʻamatalaga o loʻo taʻua ai faʻamatalaga i totonu i le Aso Tofi ma lipotia mai, i le tulaga o le faʻateleina o le suʻesuʻeina e le malo o le US eletise gaosi oloa, o le taʻavale a Tesla i Saina ia Me na faʻaititia i le toeitiiti afa faʻatusatusa ia Aperila.E tusa ai ma le lipoti, o le masina masina o poloaiga a le kamupani i Saina na pa'ū mai le sili atu i le 18,000 ia Aperila i le tusa ma le 9,800 ia Me, ma mafua ai ona pa'ū lona tau o oloa i le lata i le 5% i fefaʻatauaiga i le aoauli.E leʻi vave tali atu Tesla i le talosaga a Reuters mo se faʻamatalaga.
O Saina o le kamupani gaosi taavale eletise lona lua maketi sili ona tele pe a uma le Iunaite Setete, e tusa ma le 30% o ana faʻatau.E maua e Tesla ta'avale eletise Fa'ata'ita'iga 3 ma ta'avale ta'aloga ta'aloga Model Y i se fale gaosimea i Shanghai.
Na manumalo Tesla i le lagolago malosi mai Shanghai ina ua ia faatuina lona uluai falegaosimea i fafo i le 2019. Tesla's Model 3 sedan o le taavale eletise sili ona faatau atu i le atunuu, ma mulimuli ane sili atu i le taugofie tele o taavale eletise na gaosia faatasi e General Motors ma SAIC.
O loʻo taumafai Tesla e faʻamalosia fesoʻotaʻiga ma pulega faʻalotoifale ma faʻamalosia lana vaega o sootaga a le malo
Ae o le kamupani Amerika o loʻo feagai nei ma se iloiloga o le taulimaina o faʻasea o tagata faʻatau.
I le masina na teʻa nei, na lipotia mai ai e Reuters o nisi o tagata faigaluega a le malo o Saina na faʻatonuina e aua neʻi tuʻuina taʻavale Tesla i fale o le malo ona o popolega i le saogalemu e uiga i mea puʻeata o loʻo faʻapipiʻi i luga o taavale.
Na taʻu atu e le tala ia Reuters e faapea o le tali atu, o loʻo taumafai Tesla e faʻamalosia fesoʻotaʻiga ma pulega faʻatonutonu a le atunuʻu ma faʻamalosia lana vaega o sootaga a le malo.Ua fa'atūina se nofoaga fa'amaumauga i Saina e teu ai fa'amaumauga i le lotoifale, ma fuafua e tatala le fa'amaumauga mo tagata fa'atau.


Taimi meli: Iuni-07-2021