Ole tausaga nei, ole Cyclingnews e faamanatu ai lona 25 tausaga.I le faamanatuina o lenei mataʻina taua, o le a lomia e le au faatonu galuega taʻaloga e 25 e toe tepa i tua i le 25 tausaga talu ai.
O le atinaʻeina o le Cyclingnews e atagia mai ai le atinaʻeina o le Initaneti atoa.Fa'afefea ona fa'asalalauina ma lipotia e le saite talafou-mai se fasi tala o aso ta'itasi fefiloi ma taunu'uga, fa'aputuina e ala i fa'apogai eseese e ala i imeli, i tala fou, fa'ai'uga ma foliga o lo'o e va'ai i ai i aso nei o lo'o tafe fa'ateleina ma Fa'atupu vave ma fa'atupu vave.Initaneti televave.
Aʻo faʻalauteleina le upega tafaʻilagi, o le faanatinati o mea e faʻateleina.Ina ua pa le faʻasalaga Festina i le 1998 Tour de France, o le Cyclingnews na i ai i lona pepe.I le taimi lava e tasi, e lolofi atu tagata tiʻetiʻe uila i luga ole Initaneti e faitau tala fou ma talanoaina mea na tutupu i kulupu talafou ma fono.Mulimuli ane, i luga o ala o faasalalauga faaleagafesootai, na amata ona iloa e tagata tietie uila o latou amioga doping na faafuasei lava ona faalauiloa faalauaitele.E valu tausaga mulimuli ane, ina ua pa le isi mea faaosofia tele i le Puerto Rico Opera House, sa lelei, moni ma maasiasi ivi palapala o le taaloga.
Ina ua amata galuega a le Cyclingnews i le 1995, na'o le 23,500 upegatafa'ilagi sa iai, ma e 40 miliona tagata fa'aoga na maua fa'amatalaga e ala i le Netscape Navigator, Internet Explorer po'o le AOL.O le tele o tagata fa'aoga o lo'o i totonu o le US, ma o 'upega tafa'ilagi i luga o feso'ota'iga telefoni e telegese i le 56kbps po'o lalo ifo, o le mafua'aga lea o fa'amatalaga muamua o le Cyclingnews e masani lava ona faia i ni pou ta'itasi-o le mafua'aga o fa'ai'uga, tala fou ma fa'atalanoaga. o lo'o fa'afefiloi fa'atasi-o le tagata fa'aoga na tu'uina atu mea e tatau ona fa'atali mo le utaina o le itulau.
I le aluga o taimi, na tuʻuina atu ai le taʻaloga i lana lava itulau, ae ona o le tele o faʻaiʻuga na faʻasalalau, na faʻaauau pea ona faʻaalia tala fou i le tele o lomiga seia oʻo ina toe faʻafouina le nofoaga i le 2009.
Ua suia le saoasaoa o fuafuaga lolomi pei o nusipepa, ua sili atu ona salalau le televave o avanoa, ma ua faateleina tagata faaaoga: e oo atu i le 2006, e tusa ma le 700 miliona tagata faaaoga, ma o le taimi nei e tusa ma le 60% o le paneta o loo i luga o le initaneti.
Faatasi ai ma le tele ma le televave o le Initaneti, o le vaitau o uila EPO e faʻamalosia e rockets na faʻaalia: afai e mumu Lance Armstrong, o isi tala o le a le pa e pei o Operación Puerto, ma i se faasologa o tala fou e faʻaulutalaina "News Flash" Na lipotia.
O le Festina faʻasalaga-na taʻua tonu o le "faʻafouina o fualaau faʻatauvaʻa" - o se tasi lea o tala fou muamua, ae e leʻi oʻo i se toe faʻaleleia tele o le saite i le 2002 na faʻasalalau ai le uluai "News Flash": lima o le tausaga.O se wildcard Tour de France.
I Giro d'Italia i le 2002, e toʻalua tagata tiʻetiʻe na tuʻiina i le NESP (new erythropoietin protein, o se faʻaleleia atili o le EPO), Stefano Garzelli na faʻasaina mai le faʻaaogaina o vailaʻau, ma o le cocaine a Gilberto Simoni na faʻaalia lelei -O le mea lea na mafua ai ona leiloloa lana au Saeco. togi i le Tour de France.O nei tala tetele uma e aoga le matamata.
O isi autu o talafou e aofia ai Jan Ullrich's Team Coast, o le 2003 Bianchi pa'ū ma faafiafiaga, Andrei Kivilev's maliu, Faʻapea foʻi ma le UCI World Athletics Championships na siitia ese mai Saina ona o le faʻamaʻi SARS-1, na maliu Marco Pantani, ae e foliga mai o le doping. o le tala fou masani lea.
Na osofaʻia e le NAS Giro d'Italia, faʻaaoga Raimondas Rumsas doping, osofaʻia e leoleo le ofisa autu o Cofidis i le 2004, ma o le faʻaaliga a Kelme's Jesus Manzano na taofia ai le au mai le Tour de France.
Ona iai lea o mea lelei o le EPO: David Bluelands, Philip Meheger, David Miller's admissions.Ona oo mai lea o mataupu mulilua o le toto o Tyler Hamilton ma Santiago Perez.
Na manatua e le faatonu ua leva o Jeff Jones (1999-2006) o le itulau autu o le Cyclingnews sa masani ona faaaoga mo taunuuga o taaloga.O tuuga taʻitasi e tele soʻotaga i laʻasaga taʻitasi, lea e matua pisi ai le itulau autu.Na ia fai mai o le a faigata ona faʻasalalau tala a le tagata lava ia e tusa ai ma mea faʻapitoa.
Fai mai Jones: "O aso uma e tele naua mea e ofi i luga ole itulau autu.""Ua leva ona pisi, matou te taumafai e faʻaitiiti i le mea e mafai ai."
I aso nei, se'i vagana ua fai si fa'anatinati le tala fou pe faaosofia ai le fiafia tele o le au faitau, e tasi pe lua tala fou e se ese mai le masani.Seʻia oʻo i le 2004, o tala fou na faʻaalia i le sili atu ma le fasefulu taimi i le tausaga.Peita'i, a tula'i mai se mataupu o le doping, e mautinoa lava e o'o atu ai i le tele o tala fou.
I le avea o Setema 22, 2004 e fai ma faʻataʻitaʻiga, na avea ai Tyler Hamilton ma tagata taʻalo muamua na faʻamaonia lelei mo se tuiina toto tutusa-na avea ma faʻasalalauga faʻaopoopo e tolu i aso e lua, ma i lona atoaga E tele isi tala na aliaʻe i le faagasologa o le apili.Ae leai se mea e pei o le 2006.
Iā Me 23, 2006, na iai se tala na faaataata mai i mea tetele na tutupu i Sepania: “Na puʻea faapagota le faatonu o Liberty Seguros, Manolo Saiz, ona o le faia o fualaau faasaina.”O le a faʻamaonia o le faʻamatalaga sili ona umi i le talafaasolopito o Cyclingnews.
Ina ua maeʻa masina o le telefoni ma le mataʻituina, ma le matamata i tagata taʻaalo o mai ma o atu, o tagata sailiili mai le Unidad Centro Operativo (UCO) ma le leoleo faʻaSipaniolo na osofaʻia le fale mautotogi o le fomaʻi muamua a Kelme ma le "gynecologist" Eufemiano Fuentes , Na latou mauaina le tele. o anabolic steroids ma hormones iina, e tusa ma le 200 taga toto, lava le pusaaisa ma meafaigaluega e taofi ai le toʻatele poʻo le selau o tagata taʻalo.
O le pule o le Liberty Seguros o Manolo Saiz-na tago atu i le ato (60,000 euros i tinoitupe)-ma o tagata e toafa na totoe na taofia, e aofia ai Fuentes, José Luis Merino Batres, o loʻo faʻatautaia se fale suʻesuʻe i Madrid.O Alberto Leon, o se tagata tamo'e uila fa'apolofesa, o lo'o masalomia o ia o se avefe'au;Jose Ignacio Labarta, fesoasoani taʻaloga taʻaloga a le National Sports Committee o Valencia.
E tusa ai ma le lipoti a le Cyclingnews, ua tuuaia Fuentes i le fesoasoani i le tagata tiʻetiʻe "faiga faasolitulafono o le tuiina otometi le toto i le tagata tietie i le taimi o se taʻaloga.O se tasi lea o mea faaosofia e sili ona faigata ona maua ona e faʻaaogaina ai le toto o le tagata tiʻetiʻe."
O José Merino e tutusa lava ma Merino o lo o taua i le molimau pāpā a Iesu Manzano, o ia lea na taumafai e fa’aalia nei faiga o le doping i le lua tausaga talu ai, ae sa ulagia ma ulagia e ana tupulaga.Fa'amata'u.
Na'o Me na toeitiiti uma le Ipu a Italia.Na faʻamalosia le taʻitaʻi o Ivan Basso e tuʻuina atu se faʻafitiga ona o le aufaasālalau Sipaniolo na lisiina o ia o se igoa i luga o le Fuentes code list.Mulimuli ane Fa'aalia i le fa'aogaina o le igoa fagafao a le tagata ti'eti'e.
E leʻi umi, a o maua e Liberty Seguros le lagolago mai le 'au, o loʻo tauivi le 'au a Saiz mo le ola.I nai tausaga ua tuanaʻi, o Phonak na iai ni faʻalavelave faʻaleagaina ma Hamilton ma Perez.Ina ua uma ona faʻatagaina Oscar Sevilla i le falemaʻi mo se "polokalama aʻoaʻoga," na toe iloiloina foi e T-Mobile.
Ina ua maeʻa le faʻasalaga, na alu ese Phonak i le taʻaloga lona lua i le va o Santiago Botero ma Jose Enrique Gutierrez (Italian Army), ma Valenciana DS Jose Ignacio Labarta na faamavae, e ui lava i le tetee i le mama.Fai mai Phonak o lona lumanaʻi e faʻalagolago i le Tour de France ma Freud Landis.
Na o ni nai vaiaso le mamao mai le Tour de France, na laveaʻiina ai le au a Seitz.Faafetai ia Alexander Vinokourov, o le, faatasi ai ma le lagolago malosi a lona atunuu o Kazakhstan, na faia ai Astana le lagolago autu.Ona o se feeseeseaiga i le laisene a le au, na taaalo ai le au mo le taimi muamua i Certerium du Dauphine ina ua tuua e Würth ma Saiz le au.
I le ogatotonu o Iuni, na aveese ai e le ASO le valaaulia a Comunidad Valenciana i le Tour de France, ae e tusa ai ma tulafono fou a le ProTour a le UCI, o le taimi lava na faʻamaonia ai le laisene avetaʻavale a Astana-Würth i le aso 22 o Iuni, o le a puipuia le convoy mai le faʻaaogaina.
E faigofie ona galo o nei mea uma na tupu i le Armstrong vs L'Equipe case: Manatua le taimi na toe foʻi ai tagata suʻesuʻe Farani i le 1999 Tour de France ma faʻataʻitaʻiina faʻataʻitaʻiga mo EPO?Na taʻua e le komisi UCI a Vrijman na faʻamaonia Armstrong?I le toe tepa i tua, e matua faʻavalevalea lava ona o loʻo i ai iina tala fou doping, faʻaaliga a Manzano, Armstrong ma Michel Ferrari, Armstrong taufaamatau Greg Lemond, Armstrong valaau atu ia Dick Pound Withdrawing mai WADA, WADA "faʻamaʻi" le lipoti a le UCI i Vrijman ... Operación Puerto.
Afai e manaʻo Farani e litaea Armstrong, e mafai ona latou faʻamoemoe i se Taʻamilosaga Farani tatala ma mama, ona i ai lea i le vaiaso aʻo lumanaʻi le Tour de France, na latou faʻamaonia ai e tatau ona latou feagai ma le sili atu nai lo se Texan.Na faʻasalalau e El Pais nisi faʻamatalaga auiliili e uiga i le mataupu, lea e aofia ai le 58 tagata tietie uila ma le 15 tagata mai le au a le Liberty Seguros e leai se totogi.
"O lenei lisi e sau mai le lipoti aloaʻia a le Spanish National Guard e uiga i suʻesuʻega doping, ma o loʻo i ai le tele o igoa tetele, ma o le Tour de France e foliga mai o le a finauina e ni mea e sili ona fiafia i ai."
Astana-Würth (Astana-Würth) e mafai ona auai i le tauvaga: ASO ua faʻamalosia e fesili atu i le CAS mo se fesoasoani i lima uma e lua, ma tuʻu ai Astana-Würth (Astana-Würth) i le fale, ae o le 'au na agai atu ma le lototele i St. Lasbourg na auai i le alu ese tele.Fai mai le CAS, e tatau ona fa'atagaina 'au e auai i le tauvaga.
"I le 9:34 i le taeao o le Aso Faraile, na faasilasila ai e le T-Mobile o Jan Ullrich, Oscar Sevilla ma Rudy Pevenage ua taofia ona o le faalavelave i Puerto Rico.O i latou nei e to'atolu sa i ai i le fa'aleaga doping o se tagata fa'atau a Dr. Eufemiano Fuentes.E leai se tasi oi latou o le a auai i le Tour de France.fetaui.
"Ina ua uma ona faalauiloaina le tala, sa nonofo tagata e toatolu i luga o le pasi a le au i le mea e taʻua o le" fono" fonotaga a le au tusitala.Na taʻu atu ia i latou le ala i luma."
I le taimi lava e tasi, fai mai Johan Bruyneel: "Ou te le manatu e mafai ona tatou amataina le Tour de France i lena ituaiga masalosaloga ma le le mautonu.E le lelei lenei mea mo tagata tietie.Ua uma ona lava le masalosalo.E leai se tasi, aveta'avale, fa'asalalauga po'o fa'asalalauga e le mafai.O tagata fiafia o le a mafai ona taulai atu i le tuuga.Ou te manatu e le manaʻomia lenei mea mo le Tour de France.Ou te faʻamoemoe e mafai ona foia mo tagata uma i se taimi lata mai.
I se sitaili masani, o le tagata tietie ma le 'au e taumafai e saʻo seia oʻo i le minute mulimuli.
"Mart Smeets, le taula taʻaloga a Dutch TV, faatoa lipotia mai ua tuua e le au Astana-Würth le Tour de France."
Active Bay, le kamupani pulega a le au Astana-Würth, ua faʻamaonia o le a faʻamavae mai le taamilosaga."I le vaʻai atu i mea o loʻo i totonu o le faila na lafoina i pulega Sipaniolo, na filifili Active Bay e alu ese mai le Tour de France e tusa ai ma le "Code of Ethics" na sainia i le va o le UCI ProTour team (lea e faʻasaina ai tagata tietie mai le auai i le tuuga pe a o loʻo feagai ma le puleaina o le doping).O avetaavale na.”
Tala Fou Flash: E tele avetaavale ua tofia e le UCI, LeBron: "O se taʻaloga tatala a se avetaavale mama", Team CSC: Faʻavalevalea poʻo bluff?, McQuade: Fa'anoanoa e le te'i
Ina ua tuʻuina atu e le UCI se faʻamatalaga, o le a lisiina ai le iva avetaʻavale mai le lisi amata o le taamilosaga e tatau ona le aofia ai mai le tuuga: "(O le auai o nei avetaavale) e le o lona uiga ua faʻamaonia soliga o le anti-doping.Ae ui i lea, taʻua O faʻailoga ua taunuʻu mai o loʻo faʻaalia ai ua lava le ogaoga o le lipoti."
Fa'atonu o le Ta'amilosaga Jean-Marie Leblanc: "O le a matou talosagaina 'au talafeagai e fa'aoga le tusi fa'ata'ita'iga na latou sainia ma fa'ate'a ai tagata ta'avale masalomia.Afai e leai, o le a matou faia lava e i matou.”
"Ou te faʻamoemoe e mafai ona tatou lagona uma le toʻa mai le Aso Toʻonaʻi.O se mafia faʻatulagaina lea e faʻasalalau le doping.Ou te faamoemoe e mafai ona tatou faamamaina mea uma i le taimi nei;e tatau ona tulia uma faiga taufaa'ole'ole.Ona, masalo, o le a tatou maua se tauvaga tatala, mama ma mama.Tagata ti'eti'e;ta'amiloga fa'atasi ai ma avanoa fa'apitoa, ta'aloga ma fa'afiafiaga.”
Ivan Basso (Ivan Basso): "O loʻu manatu o loʻo ou galue malosi mo lenei Tour de France, ou te mafaufau i lenei tuuga.O la'u galuega o le tietie uila vave.A maeʻa le tuuga a Giro, o le a ou 100% o loʻu malosi e tuuto atu i le Tour de France.Na o mea lava ou te faitau ma tusitusi… ou te le iloa nisi mea.”
Ta'ita'ifono o le UCI Pat McQuaid: "E faigata ona tietie uila, ae e tatau ona ou amata mai le itu lelei.O le mea lea e tatau ona lafo atu ai se feʻau i isi tagata tietie uma iina, e tusa lava po o le a le atamai e te manatu e iu lava ina maua oe."
Tala Fou Flash: Tele avetaavale ua taofia le tumau: Belso fesiligia, Basso ma Mansbo o ese mai le tuuga, o le sa avea muamua ma faiaoga o Ulrich na taʻua lenei mea o se "mala"
Na fa'ailoa e Bernard Hinault, le Ofisa o Feso'ota'iga Lautele a le ASO, i le Leitio RTL e fa'apea, o lo'o fa'amoemoe o le a tutuli ese le to'a 15-20 a'o le'i uma le aso.O le a manaʻomia e le UCI le National Cycling Federation e tuʻuina atu faʻasalaga i luga o le au tietie ua tofia i le upega tafaʻilagi a le Sipaniolo.
Fai mai le sui sooupu o le au, Patrick Lefevere, o le a le toe suia ia avetaavale ua aveesea."Na matou filifili autasi e lafo uma avetaavale i luga o le lisi i le fale nai lo le suia."
Tala Fou Flash: O le vaega a le CSC o loʻo feagai ma faʻasalalauga.Mancebo ua uma lana galuega.O le a le pili fou ole doping mo le CSC?Bruyneel o loʻo vaʻavaʻai i le tali a Ullrich i le faʻamalolo
O le CSC ma le pule o Bjarne Riis na tumau pea le le faʻavaivai seia oʻo i le fonotaga a le au tusitala i le aoauli ina ua iu lava ina lolo atu i le mamafa ma alu ese mai le taamilosaga a Ivan Basso.
"A o lei oo i le 2pm i le Aso Faraile, na savali atu le pule o le au a le CSC Bjarne Riis ma le failauga o Brian Nygaard i totonu o le potu lomitusi o le Strasbourg Music Museum ma Conference Hall, faia se faamatalaga ma tali fesili.Ae e lei umi ae avea le potu ma se malae fusuaga, faatasi ai ma le au tusitala ma le au pueata e 200 o loo siomia uma e mananao e faatino, na agai atu le motu o tagata i se fonotaga tele a le au tusitala i le Schweitzer Auditorium.
Na amata ona faapea mai Reese: “Atonu o le toʻatele o outou ua faalogo i ai.O le taeao nei sa fai ai le matou fono ma ‘au uma.I lena fonotaga, na matou faia ai se faaiuga-na ou faia se faaiuga-o le a le auai Ivan i le taamilosaga.Faafetaui.”
“Afai ou te faatagaina Ivan e auai i le taamilosaga, e mafai ona ou vaai i tagata uma iinei-ma e toatele i fafo-o le a le auai o ia i le tauvaga aua o le a tulituliloa o ia i le ao ma le po.E le lelei lenei mea mo Ivan., e lelei mo le 'au.E le lelei, ma e moni e le lelei mo le taaloga.”
Cyclingnews na amata faasalalau tuusao le 2006 Tour de France i le aso 1 o Iulai, ma o lana faamatalaga poto e faapea: “Le au faitau pele, malo mai i le Tour de France fou.O se faʻataʻitaʻiga lenei o le Tour de France tuai, ae O foliga e fou, o le mamafa o le malosi ua faʻaitiitia, ma e le mafua ai ona e mumu.O ananafi, ina ua uma ona aveese e le Puerto Rican Opera (OperaciónPuerto) le 13 mai le lisi amata o le taamilosaga, o le a tatou iloa ai e leai se lauiloa e sili ona fiafia i ai Jan U Jan Ullrich, Ivan Basso, Alexandre Vinokourov poʻo Francisco Mansbo i luga o le taamilosaga.Fai se uiga lelei ma fai atu Puerto Rico O le Opera House o se patipati moni mo le uila, ma ua fai si leva.”Na tusia e Jeff Jones.
I le faaiuga o le Tour de France, e tusa ma le 58 tagata tietie na filifilia, e ui o nisi oi latou-e aofia ai Alberto Contador-o le a mulimuli ane le aofia ai.O isi e le'i fa'amaonia aloaia lava.
Ina ua mavae le tele o tala na mou atu i le taimi lava lena, o le pisi o le Puerto Rico Opera House na avea ma se malafoni nai lo le taufetuli.E itiiti lava le malosi o pulega e tetee atu ai i le doping e faasala ai avetaavale, ona e faasa e faamasinoga faaSipaniolo le feterale mai le faia o se gaioiga faasaga i tagata taaalo seia maea a latou taualumaga faaletulafono.
I le va o talanoaga uma o le doping, na mafai lava e Cyclingnews ona maua tala e uiga i le Tour de France o loʻo lumanaʻi.O le mea sili o loʻo i ai talafou e faʻaaoga e Fuentes le igoa o le taifau tietie e fai ma upu faʻamaonia, o le mea sili e iai se mea faʻavalevalea.I le lipoti tuusao o le taamilosaga, na taumafai ai Jones e faatumauina le fiafia o le au fiafia e ala i le faia o se tala malie, ae a o faagasolo taimi, na suia atoa le anotusi o le lipoti i le taamilosaga.
I le uma, o le uluai Tour de France lea a Lance Armstrong ina ua litaea, ma o le Tour de France na toe faʻafouina ina ua mavae le 7 tausaga o pulega Texan.
Na sui lima Maillot jaune e sefulu taimi-ae le'i ta'imua Floyd Landis i le aso muamua o le tulaga 11, Thor Hushovd, George Hincapie, Tom Boonen, Serhiy Honchar, Cyril Dessel ma Oscar Pereiro na lanu samasama.Na alu le Spaniard i Montélimar i se aso vevela mo se malologa, manumalo i le afa itula, ona toe foi mai lea i Alpe d'Huez, faia'ina i La Toussuire, ona alu ai lea i luga o le 130-kilomita i le tulaga 17th.Mulimuli ane na manumalo i le Tour de France.
O le mea moni, o lana tali lelei i le testosterone na faasilasilaina i se taimi mulimuli ane, ma ina ua mavae se taimi umi o le galue malosi, na iu lava ina aveesea Landis lona igoa, sosoo ai ma se taamilosaga fiafia o tala fou.
E tatau ona iloa e tagata fiafia le mea na tupu, o le tala lea a Jones.Na amata ia Festina ma tumau mo le valu tausaga, seia oʻo i le Puerto Rico Opera House ma tua atu, ma faʻasalalau lautele i luga ole Cyclingnews.
"Doping o se autu, aemaise lava i le vaitaimi o Armstrong.Ae i luma o le Puerto Rico Opera House, atonu e te manatu o mataupu uma lava e tasi, ae e talafeagai.Ae mo Puerto Rico, e faʻamaonia ai o le doping toetoe lava i soo se mea.
"I le avea ai ma se tagata fiafia, e faigata ona malamalama o loʻo faʻaaogaina e tagata uma le doping.Na ou manatu, 'Leai-e le o Ulrich, e matua aulelei tele o ia'-ae o se faʻaaliga alualu i luma.E faapefea ona e iloa e uiga i lenei taaloga?
“O le taimi lena sa fai si o matou faanoanoa i le taaloga.Faafitia, ita ma iu ina talia.O le mea moni, e le o tuueseeseina taaloga ma tagata-e sili atu i latou i luga o uila, ae o i latou lava o tagata.Fa'ai'uga.
“O lea ua suia ai le auala ou te matamata ai i lenei taaloga-ou te talisapaia le faaaliga, ae e le o se taimi ua tuanai.”
E o'o atu i le fa'ai'uga o le 2006, o le a tu'ua e Jones le Cyclingnews e fa'atupu se 'upega tafa'ilagi e fa'atatau i le uila vilivae e ta'ua o BikeRadar.O le tausaga na sosoo ai, Gerard Knapp o le a faʻatau atu le upega tafaʻilagi i le Lumanai, ma Daniel Benson (Daniel Benson) Benson) o le a avea ma pule sili.
E ui lava i le le fiafia o tagata fiafia, o loʻo faʻaauau pea le atinaʻeina o le upega tafaʻilagi, ma o tausaga pogisa o totoe i totonu o faʻamaumauga o loʻo i ai pea i le tulaga o "pasi otometi".
I tausaga ina ua mavae le 2006, na tatalaina ma tapunia e le faamasinoga Sipaniolo le mataupu Operación Puerto.Ona toe ki ma toe tape, ona ki ma tape lea, seia amata le faamasinoga i le 2013.
E oo atu i lena taimi, e le o se tumutumuga, ae o se mea faatauvaa.I le tausaga lava lea, Armstrong, o le na faasaina mo le olaga, na ia ioeina na ia aveina doping i lana galuega atoa.O le ADAADA fa'ai'uga fa'ai'uga a le Iunaite Setete na fa'amatala au'ili'ili uma nei mea.
E tasi le tausaga na fa’asala ai Fuentes i se fa’asalaga fa’anofovaavaaia, peita’i na toe tatala i tua, ma toe soloia ai loa lona fa’asalaga i le 3 tausaga mulimuli ane.O le mataupu faʻaletulafono autu o mea faʻamalosi e le o se solitulafono i Sepania i le 2006, o lea na tuliloaina ai e le pulega ia Fuentes i lalo o le Tulafono o le Soifua Maloloina.
O lenei mataupu o loʻo tuʻuina atu ai faʻamaoniga faʻapitoa o le faʻaogaina o le faʻamalosi i le taimi: EPO i totonu o le toto o loʻo faʻaalia ai na faʻaaogaina e le avetaavale le vailaʻau i le vaitau e faʻamalosia ai sela mumu, ona teuina lea o le toto mo le toe faʻaleleia aʻo leʻi faia le tauvaga.
O igoa pepelo ma upu fa'amaonia na liua ai Puerto Rico i se tala fa'atau sene: Basso: "O a'u o Billio", Scarborough: "O a'u o Zapatero", Fuentes: "O a'u o le tagata solitulafono ta'uta'ua o le uila".Na iu lava ina gau e Jorg Jaksche Mehta e ala i le taʻu atu i tagata uma.Mai le tala a Ivan Basso "Na'o lo'u Mana'o e Dope" i le tusi lauiloa a Tyler Hamilton "The Secret Race", na saunia e le Opera House of Puerto Rico (Operción Puerto) seia oo i le 2006 O se isi faʻataʻitaʻiga o le uila i le tausaga.
O lo'o fa'aalia ai fo'i fa'aletonu i tulafono fa'asagatau-doping ma fesoasoani i le fa'atulagaina o tulafono le usita'ia e fa'avae i luga o fa'amaoniga e ese mai i su'esu'ega ma su'ega.O le natia i tua o se pa o le fenumiai faaletulafono ma se kalena lavelave, lua tausaga mulimuli ane, na iu lava ina fesootai manino Alejandro Valverde ma Fuentes.
O Ettore Torri, o le anti-doping loia a le CONI a Italia, na faʻaaogaina faʻaʻoleʻole ma tuʻuaʻia faʻamaonia pepa e maua ai faʻamaoniga.Na masalomia o Valverde na i ai le toto i aso malolo o le Kerisimasi.Ona, mulimuli ane faamalosia Valverde Wade (Valverde) e ulufale atu i Italia i le 2008 Tour de France, e mafai e tagata asiasi doping ona maua ni faʻataʻitaʻiga ma faʻamaonia mea a Valverde e ala i DNA faʻafetaui.Na iu lava ina faamalolo lē tumau o ia i le 2010.
"Na ou fai atu e le o se taaloga, ae sili atu o se siamupini kalapu.Sa ia fai mai ia te au e faamanino le uiga o la’u tala.O lea na ou fai atu ai, 'Ioe, o le siamupini a le kalapu.O le siamupini o le taaloga o le tagata o Fuentes o Jan Ur Richie tulaga lua o le tagata faatau a Fuentes Koldo Gil, tulaga tolu o au, tulaga fa o Vientos, o le isi o le tagata faatau a Fuentes, ma le tulaga ono o Fränk Schleck'.O tagata uma i totonu o le faamasinoga, e oo lava i le faamasino, o loʻo talie .E faʻavalevalea lenei mea.
Ina ua tapunia le mataupu, sa faaauau pea e le faamasinoga Sipaniolo ona tolopo soʻo se gaioiga a le pulega anti-doping.Na faatonuina e le faamasino le faaleaogaina o mau, ma i le taimi lava e tasi na faamalosia ai le WADA ma le UCI e toe apili, seia oo i le tolopoina mulimuli-o molimau o lenei mataupu ua leva ona sili atu i le taimi faatapulaaina e le tulafono a le WADA.
Ina ua maeʻa ona tuʻuina atu le faʻamaoniga i le pulega anti-doping ia Iulai 2016, o mea moni na sili atu i le sefulu tausaga.Na faia e se tagata suʻesuʻe Siamani se suʻega DNA i taga toto e 116 ma maua ai 27 tamatamai lima tulaga ese, ae na mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma le mautinoa 7 tagata taʻalo-4 toaaga ma 3 litaea-ae latou te le o auai i le taaloga ae manino.
E ui ina iai masalosaloga o tagata taaalo mai le lakapi, tenisi, ma le taʻaloga o loʻo aʻafia i le mama doping a Fuentes, o uila ua sili ona taia i luga o le aufaasālalau, ae o le mea moni i luga o le Cyclingnews.
O le mataupu na suia ai le auala e mafaufau ai tagata fiafia e uiga i le taaloga, ma o lea ua ioe Armstrong ma ua manino le lautele o le doping i le 1990s ma le 2000s, e masalosalo.
Ua si'itia le Initaneti mai le 40 miliona tagata fa'aoga i le 4.5 piliona tagata fa'aoga i le tala fa'asolopito o le Cyclingnews, ma fa'atosina mai ai tagata fou e mulimuli i ona fetu fa'atuputeleina ma fa'amoemoe o le ta'aloga e maualuga lona fa'amaoni.E pei ona faʻaalia e le taʻaloga a Alderlass, o le faʻavaeina o le WADA, o le galue malosi a tagata suʻesuʻe, ma le faʻateleina o le tutoʻatasi o lala sooupu anti-doping o loʻo faʻaumatia pea tagata faʻatau.
Talu mai le liua i se tala fou e tasi i le 2009, Cyclingnews e le toe tau faʻaogaina i "tala fou", sui Dreamweaver ma FTP i le tele o faʻasalalauga o faiga faʻatautaia o mataupu ma le mamanu o le upega tafaʻilagi.O loʻo matou galulue pea i le 24-7-365 e aumai tala fou.I ou tamatamai lima.
Fa'asoa ile Cyclingnews newsletter.E mafai ona e unsubscribe i soo se taimi.Mo nisi fa'amatalaga pe fa'afefea ona fai lea mea ma pe fa'afefea ona matou fa'asaoina au fa'amatalaga, fa'amolemole va'ai la matou faiga fa'alilolilo.
Cyclingnews ose vaega o le Future plc, ose fa'asalalauga fa'ava-o-malo ma le ta'ita'i lomitusi numera.Asiasi i la matou upega tafa'ilagi a le kamupani.
©Future Publishing Ltd., Amberley Dock Building, Bath BA1 1UA.aia tatau uma ua taofia.Ole numera resitala a le kamupani Egelani ma Uelese ole 2008885.


Taimi meli: Tes-29-2020