E pei o tina, o le galuega a tama e faigata ma o nisi taimi e le fiafia ai, le tausiaina o fanau.Ae ui i lea, e le pei o tina, e masani lava ona le lava le faʻaaloalogia o tama mo la latou matafaioi i o tatou olaga.
O i latou o ni fusi, o le fa'asalalauina o tausuaga leaga ma le fasioti tagata.E fiafia tama mo i tatou i lo tatou tulaga maualuga ma aoao i tatou i le auala e faatoilaloina ai le tulaga maualalo.
Sa aoaoina i matou e Tama i le togi pesipolo pe taalo lakapi.A matou tietie atu, na aumai a matou pa'u pa'u ma pa'u i le faleoloa ona matou te le'i iloa ua pa'u le matou pa'u ae na'o le manatu o lo'o i ai se fa'afitauli i le foeuli (fa'amagalo tama).
I le faamanatuina o le Aso o Tama i lenei tausaga, e avatu ai le saafiafiga a Greeley Tribune i tama eseese o lo tatou nuu e ala i le faamatalaina o tala ma aafiaga o lo latou tamā.
E i ai le matou tama teine, se tama e faamalosia le tulafono, se tama nofofua, se tama fai, se tama fai, se tama fuimu, se tama matua, se tama tama, ma se tama talavou.
E ui lava o tagata uma o se tama, e tofu tagata uma ma a latou lava tala faʻapitoa ma manatu o le mea e taʻua e le toʻatele o "le galuega sili i le lalolagi".
Ua tele naua lisi na matou mauaina e uiga i lenei tala mai le nuu, ma o le mea e leaga ai, sa le mafai ona matou tusia igoa o tama uma.O lo’o fa’amoemoe le Tribune e fa’aliliuina lenei tusitusiga e avea ma fa’afiafiaga fa’aletausaga ina ia mafai ai ona fa’asalalau atili tala fa’atatau i tama i totonu o le tatou nu’u.Ia manatua la tama nei i le tausaga a sau, aua tatou te mananao ina ia mafai ona faamatala a latou tala.
Mo le tele o tausaga, sa galue Mike Peters o se tusitala mo le nusipepa e logo Greeley ma Weld County nuu o solitulafono, leoleo, ma isi faamatalaga taua.Na ia faʻaauau pea ona tusitusi mo le Tribune, faʻasoa ona manatu i le "Rough Trombone" i Aso Toʻonaʻi uma, ma tusia tala faʻasolopito mo le koluma "100 Tausaga ua mavae".
E ui o le taʻutaʻua i totonu o le nuʻu e lelei tele mo tusitala, e mafai ona fai sina faʻalavelave mo a latou fanau.
"Afai e leai se tasi e fai mai, 'Oi, o oe o le tama a Mike Peters,' e le mafai ona e alu i se mea," o le tala lea a Vanessa Peters-Leonard ma ataata.“E iloa uma e tagata lo’u tama.E manaia pe a le iloa o ia e tagata.”
Na faapea mai Mick: “E tatau ona ma galulue ma tamā i le tele o taimi, tafao i le ogatotonu o le aai, ma toe foʻi mai pe a saogalemu.”“E tatau ona ou feiloai i se vaega o tagata.E malie.O loʻo i ai Tama i le aufaasālalau na te feiloai i ituaiga uma o tagata.O se tasi o mea.”
O le ta'uleleia o Mike Peters o se tusitala na i ai sona aafiaga taua ia Miki ma Vanessa i lo la tuputupu a'e.
“Afai ua ou aoaoina se mea mai lo’u tama, o le alofa ma le faamaoni,” o le tala lea a Vanessa.“Mai lana galuega i lona aiga ma ana uo, o ia lea.E talitonuina o ia e tagata ona o le faamaoni o ana tusitusiga, o lana faiā ma tagata, ma le faia o i latou i se auala e manaʻo ai soʻo se tasi e fai mai o ia.”
Fai mai Miki, o le onosai ma le faalogo i isi o mea ia e lua e sili ona taua na ia aoaoina mai lona tama.
“E tatau ona e onosai, e tatau ona e faalogo,” o le tala lea a Miki.“O ia o se tasi o tagata sili ona onosai ou te iloa.O loo ou aoao pea ia onosai ma faalogo.E alu ai le olaga atoa, ae ua ia iloa lelei.”
O le isi mea na a’oa’oina e le fanau a Peters mai lo latou tama ma lo latou tina, o le mea lea e lelei ai se fa’aipoipoga ma se mafutaga.
“O loo i ai pea le la faigauo malosi, o se mafutaga malosi tele.Na te tusia pea tusi alofa ia te ia,” o le tala lea a Vanessa.“O se mea itiiti, e tusa lava pe o se tagata matua, ou te tilotilo i ai ma ou manatu o le tulaga lea e tatau ona i ai le faaipoipoga."
E tusa lava po o le a le matutua o lau fanau, e avea pea oe ma o latou matua, ae mo le aiga o Peters, a o tuputupu aʻe Vanessa ma Miki, o lenei mafutaga e sili atu i se faigauo.
O le nofonofo i luga o le sofa ma tilotilo atu ia Vanessa ma Miki, e faigofie ona iloa atu le mitamita, le alofa ma le faaaloalo o Mike Peters i lana fanau matutua e toalua ma tagata ua avea ai i laua.
“E iai si o matou aiga matagofie ma se aiga alofa,” o le tala lea a Mike Peters i lona leo malu.“Ou te matua mitamita lava ia i latou.”
E ui e mafai e Vanessa ma Mick ona lisi le tele o mea na la aʻoaʻoina mai lo la tama i le tele o tausaga, ae mo le tama fou o Tommy Dyer, o lana fanau e toʻalua o faiaoga ma o ia o se tamaititi aoga.
O Tommy Dyer o le pule fa'atasi o Brix Brew ma Tap.O loʻo i le 8th St. 813, o Tommy Dyer o le tama o ni aulelei lanu enaena-3 1/2 tausaga le matua o Lyon ma le 8 masina le matua o Lucy.
"Ina ua maua se ma tama tama, sa ma amataina foi lenei pisinisi, o lea na ou teu ai le tele o tupe i le taimi e tasi," o le tala lea a Dell.“O le tausaga muamua sa matua popole lava.Sa umi lava se taimi na faatoa fetuunai ai i lo'u tulaga faatamā.Ou te lei lagonaina lava o se tama seia oo ina fanau mai (Lucy).”
Ina ua uma ona maua e Dale lona afafine laitiiti, sa suia ona manatu i le tulaga faatamā.A oo mai ia Lusi, o lana piiga faigata ma le togi ma Lyon o se mea e mafaufau faalua i ai.
“E sili atu loʻu lagona o se tagata e puipuia.Ou te faʻamoemoe o le a avea aʻu ma tagata i lona olaga aʻo leʻi faaipoipo,” o lana tala lea a o opoina si ona afafine laitiiti.
I le avea ai ma matua o se fanau e toalua o loo matau ma faatofu i mea uma, sa vave ona aoao Dell e onosai ma gauai atu i ana upu ma ana galuega.
"O mea laiti uma e aafia ai i latou, o lea e tatau ai ona e mautinoa e fai atu mea saʻo o loʻo siomia ai i latou," o le tala lea a Dell.“O ni tamaʻi omomi, o lea e tāua ai a outou upu ma au amioga.”
E tasi le mea e fiafia tele Dyer e va'ai i ai o le fa'atupuina o uiga o Leon ma Lucy ma le ese'ese fo'i.
“O Leon o le ituaiga tagata mama, ma o ia o le ituaiga tagata ulavale, tino atoa,” o lana tala lea.“E ese le malie.”
“O le mea moni, e galue malosi o ia,” o lana tala lea.“E tele po ou te le o iai i le fale.Ae e lelei le maua o se taimi ma i latou i le taeao ma tausia lenei paleni.O le taumafaiga soofaatasi lea a le tane ma le ava, ma e le mafai ona ou faia e aunoa ma ia.
Ina ua fesiligia pe o le a se fautuaga na te tuuina atu i isi tama fou, na fai mai Dale o le tama e le o se mea e mafai ona e saunia.Na tupu, e te "fetuunaʻi ma mafaufau i ai".
“E leai se tusi po o se mea e mafai ona e faitauina,” o lana tala lea.“E eseese tagata uma ma o le ai ai foi tulaga eseese.O la’u fautuaga la o le faatuatuaina o ou lagona ma ia iai aiga ma uo i ou tafatafa.”
E faigata ona avea ma matua.O tina nofofua e sili atu ona faigata.Ae o le avea ma se matua nofo toʻatasi o se tamaititi o le isi itupa e mafai ona avea ma se tasi o galuega sili ona faigata.
O Greeley o Cory Hill ma lona afafine e 12 tausaga le matua o Ariana ua mafai ona foia le luitau o le avea ma matua nofo toatasi, ae le o le avea ma se tama nofofua o se teine.Na tuʻuina atu Hill i le puipuiga ina ua toeitiiti atoa le 3 tausaga o Ariane.
“O a’u o se tama talavou;”Na ou fanauina o ia ina ua 20 oʻu tausaga.E pei o le tele o ulugalii talavou, matou te lei faamalositino mo mafuaaga eseese,” o le faamalamalama mai lea a Hill.“O lona tina e le o iai i se nofoaga e mafai ona ia tuuina atu ai le tausiga na te manaʻomia, o lea e talafeagai ai ia te aʻu le tuʻuina atu o ia e faigaluega tumau.E tumau i lea setete.”
O matafaioi o le avea ma se tama o se tamaititi na fesoasoani ia Hill e tupu vave, ma sa ia viia lona afafine mo le "faamaoni ma tausia o ia mataala".
“Ana le i ai ia te au lena tiutetauave, atonu o le a ou agai i luma i le olaga faatasi ma ia,” o lana tala lea.“Ou te manatu o se mea lelei lea ma o se faamanuiaga mo i ma’ua uma.”
O le tuputupu aʻe ma naʻo le toʻatasi le tuagane ma leai se tuafafine e faʻasino i ai, e tatau ona aʻoaʻoina e Hill mea uma e uiga i le tausiaina o lana tama teine ​​na o ia.
“A o faasolo ina matua o ia, o se faiga aʻoaʻoga.O lea la ua i ai o ia i le talavou, ma e tele mea fa'ale-agafesootai ou te le iloa pe faapefea ona taulimaina pe tali atu i ai.Suiga faaletino, ma suiga faalelagona e lei oo lava i ai se tasi o i tatou,” o le tala lea a Hill ma ataata.“O le taimi muamua lenei mo i ma’ua uma, ma e ono fa’aleleia atili ai mea.E mautinoa lava e le o aʻu o se tagata poto faapitoa i lenei vaega-ma ou te leʻi fai atu o aʻu."
A tula'i mai fa'afitauli e pei o le ma'i masina, pa'u ma isi fa'afitauli fa'atatau i tama'ita'i, e galulue fa'atasi Hill ma Ariana e fo'ia, su'esu'e oloa ma talanoa i uo tama'ita'i ma aiga.
“Ua laki o ia i le i ai o ni faiaoga maoae i le aoga tulagalua, ma o ia ma le ituaiga o faiaoga e fesootai moni lava ua tuuina o ia i lalo o la latou puipuiga ma tuuina atu le matafaioi o le tina,” o le tala lea a Hill.“Ou te manatu e fesoasoani tele.E manatu o ia o loʻo i ai fafine o loʻo siomia o ia e mafai ona maua mea e le mafai ona ou saunia."
O isi lu’itau mo Hill o se matua nofo to’atasi e aofia ai le le mafai ona alu i so’o se mea i le taimi e tasi, o le na’o ia e faia fa’ai’uga ma na’o ia e tausi ai.
“Ua faamalosia oe e fai sau lava filifiliga.E leai sou manatu lona lua e taofi pe fesoasoani e foia lenei faafitauli, ”o le tala lea a Hill.“E faigata lava i taimi uma, ma o le a faateleina ai se tulaga o le atuatuvale, aua a le mafai ona ou tausia lelei lenei tamaititi, o aʻu lava ia."
O le a avatu e Hill se fautuaga i isi matua nofofua, aemaise lava o tama ua iloa o latou o matua nofofua, e tatau ona e sailia se auala e foia ai le faafitauli ma faia i lea laasaga ma lea laasaga.
“Ina ua ou mauaina muamua le vaaiga a Ariana, sa ou pisi i le galuega;Sa leai sa’u tupe;Sa tatau ona ou nono se tupe e mautotogi ai se fale.Sa matou tauivi mo sina taimi, ”o le tala lea a Hill.“E valea lenei mea.Ou te leʻi manatu lava o le a tatou manuia pe oʻo i lenei mamao, ae o lea ua maua se matou fale matagofie, o se pisinisi lelei.E valea le tele o lou gafatia pe a e le iloa.i luga.”
A’o nofo i totonu o le fale’aiga a le aiga o le Bricktop Grill, na ‘ata’ata Anderson, e ui lava ina tumu ona mata i loimata, ae amata loa ona talanoa e uiga ia Kelsey.
"O loʻu tama moni e le o iai i loʻu olaga.Na te le valaau mai;na te le siakiina, e leai se mea, o lea ou te le manatu ai ia te ia o loʻu tama,” o le tala lea a Anderson.“Ina ua 3 oʻu tausaga, sa ou fesili ia Kelsey pe na te naunau e avea ma oʻu tamā, ma sa ia tali mai ioe.E tele mea na ia faia.Sa tumau pea o ia i ona tafatafa, lea e taua tele ia te au.”
“I le aoga tulagalua ma lo’u tausaga muamua ma le tausaga lona lua, sa ia talanoa mai ia te au e uiga i le aoga ma le taua o le aoga,” o lana tala lea.“Sa ou manatu na o lona manao e tausia aʻu, ae na ou aʻoaʻoina ina ua ou toilalo i ni nai vasega.”
E ui ina ave Anderson i vasega i luga o le initaneti ona o le faʻamaʻi, na ia manatua na fai atu Kelsey ia te ia e alapo e sauni mo le aʻoga, e pei o ia na alu i le vasega.
“O lo’o i ai le taimi atoa, ina ia fa’amae’a galuega a le a’oga ma fa’amalosi pea,” o le tala lea a Anderson.


Taimi meli: Iuni-21-2021