Tokyo / Osaka-Shimano's showroom i le ofisa autu o Osaka o le mecca lea o lenei tekinolosi, lea ua avea ai le kamupani ma igoa o aiga i uila uila i le lalolagi atoa.
O se uila vilivae e na'o le 7 kilokalama ma fa'apipi'iina i vaega fa'apitoa e mafai ona faigofie ona si'i i luga i le lima e tasi.O le aufaigaluega a Shimano na faasino i oloa e pei o le Dura-Ace series, lea na fausia mo tuuga tuuga auala i le 1973 ma na toe faʻaalia i le Tour de France i lenei tausaga, lea na maeʻa i Pale i le faaiuga o le vaiaso.
E pei lava o vaega a Shimano ua mamanuina e avea o se pusa, o le potu faʻaaliga e fesoʻotaʻi ma gaioiga faʻafefe a le falegaosimea a le kamupani e le mamao.O iina, e faitau selau tagata faigaluega o loʻo galulue malosi e fai vaega e faʻafetaui ai le manaʻoga o le lalolagi i le lauiloa e leʻi tupu muamua o le uila.
O Shimano e iai tulaga faʻapena i 15 fale gaosimea i le salafa o le lalolagi.“E leai se falegaosimea i le taimi nei e le o atoatoa ona faagaoioia,” o le tala lea a Taizo Shimano, le peresitene o le kamupani.
Mo Taizo Shimano, lea na tofia e avea ma sui lona ono o le aiga e ta’ita’ia le kamupani i lenei tausaga, lea e fetaui lelei ma le 100 tausaga o le kamupani, o se vaitaimi aoga ae o se fa’alavelave.
Talu mai le amataga o le faʻamaʻi o le coronavirus, ua faʻateleina le faʻatauga ma tupe mama a Shimano ona e manaʻomia e tagata fou ni uili se lua-o nisi tagata o loʻo sailia se auala faigofie e faʻamalositino ai i le taimi o loka, o isi e fiafia e tietie i le galuega i le uila , Nai lo le tiʻetiʻe ma le totoa i tagata lautele. felauaiga.
O le tupe maua a Shimano i le 2020 e 63 piliona yen (574 miliona tala Amerika), o se siitaga e 22.5% nai lo le tausaga talu ai.Mo le tausaga faʻaletupe 2021, o loʻo faʻamoemoe le kamupani e toe oso i le 79 piliona yen.I le tausaga talu ai, o lona tau maketi na sili atu nai lo le kamupani Iapani Nissan.O lea ua 2.5 trillion yen.
Ae o le uila uila na avea ma luitau mo Shimano: o le tausisia o le manaoga e foliga mai e le faamalieina mo ona vaega.
"Matou te matua faatoese atu mo [le le lava o sapalai] ... Ua taʻusalaina i matou e [le fai uila]," o le tala lea a Shimano Taizo i se faatalanoaga talu ai nei ma Nikkei Asia.Na ia taʻua o le manaʻoga e "papa," ma faʻaopoopo mai o loʻo ia faʻamoemoe e faʻaauau pea lenei tulaga seia oʻo i le tausaga fou.
O loʻo gaosia e le kamupani vaega i le saoasaoa sili ona vave.Fai mai Shimano o le tausaga lenei o le a siitia i le 50% i luga o le 2019.
O loʻo faʻatupeina le 13 piliona yen i falegaosi fale i Osaka ma Yamaguchi prefecture e faʻateleina ai le gaosiga gafatia ma faʻaleleia atili le lelei.O loʻo faʻalauteleina foʻi i Sigapoa, o le kamupani muamua i fafo o loʻo faʻavaeina i fafo i le lata i le lima tausaga talu ai.O le taulaga-setete na faʻatupeina le 20 piliona yen i se fale fou e maua ai uila uila ma isi vaega.Ina ua maeʻa ona tolopo le fausiaina ona o le COVID-19 faʻatapulaʻaina, o le fale gaosi sa fuafua e amata gaosiga i le faaiuga o le 2022 ma sa fuafua muamua e maeʻa i le 2020.
Fai mai Taizo Shimano, na te le o mautinoa pe o le a faʻaauau pea ona tulaʻi mai le manaʻoga e mafua mai i le faʻamaʻi i tua atu o le 2023. Ae i le taimi ma le umi, na te talitonu ona o le faʻalauteleina o le soifua maloloina o le vasega ogatotonu Asia ma le faʻalauteleina o le faʻalauiloaina o le lalolagi. puipuiga o le siosiomaga, o le a nofoia e le pisinisi uila se nofoaga."O le tele ma le tele o tagata e popole i lo [latou] soifua maloloina," o lana tala lea.
E foliga mai foi e mautinoa o le a le feagai Shimano ma le luitau o le luitauina o lona igoa e avea ma kamupani pito i luga o le uila o le uila i se taimi puupuu, e ui lava e tatau nei ona faamaonia e mafai ona puʻeina le isi maketi o loʻo faʻateleina: maa uila uila mama.
Shimano na faavaeina i le 1921 e Shimano Masaburo i Sakai City (ua taʻua o le "Iron City") latalata i Osaka o se fale gaosi uʻamea.E tasi le tausaga talu ona faavaeina, na amata ai e Shimano ona gaosia uili uila-o le masini ratchet i le pito i tua e mafai ai ona se'e.
O se tasi o ki i le manuia o le kamupani o lona malulu malulu, lea e aofia ai le oomi ma le faia o uʻamea i le vevela o le potu.E lavelave ma e manaʻomia ai tekinolosi maualuga, ae e mafai foi ona faʻatautaia saʻo.
Na vave ona avea Shimano ma taʻutaʻua taʻutaʻua Iapani, ma mai le 1960s, i lalo o le taʻitaʻiga a lona fa o peresitene, Yoshizo Shimano, na amata ona manumalo tagata faʻatau mai fafo.O Yoshizo, o le na maliu i le tausaga talu ai, sa avea ma ulu o le kamupani US ma Europa faʻagaioiga, fesoasoani i le kamupani Iapani e ulufale atu i le maketi sa pulea muamua e le au gaosi oloa Europa.O Europa ua avea nei ma maketi sili ona tele a Shimano, e tusa ma le 40% o ana faʻatau.I le aotelega, 88% o fa'atauga a Shimano i le tausaga talu ai na sau mai itulagi i fafo atu o Iapani.
Na faia e Shimano le manatu o le "system component", o se seti o vaega uila e pei o le uila ma taofi.O lenei mea na faʻamalosia ai le faʻauluuluga a Shimano i le lalolagi atoa, ma maua ai le igoa tauvalaau "Intel of Bicycle Parts".O Shimano i le taimi nei e tusa ma le 80% o le maketi i le lalolagi atoa i faiga faʻasalalau uila: i le Tour de France i lenei tausaga, e 17 o le 23 'au sa auai na faʻaaogaina vaega Shimano.
I lalo o le taitaiga a Yozo Shimano, o le na avea ma peresitene i le 2001 ma ua avea nei ma taitaifono o le kamupani, na faalauteleina ai le kamupani i le lalolagi atoa ma tatalaina lala i Asia.O le tofiaina o Taizo Shimano, le tuagane o le tuagane o Yoshizo ma le tausoga o Yozo, ua faailogaina ai le isi laasaga o le atinaʻeina o le kamupani.
E pei ona fa'ailoa mai i fa'amaumauga lata mai o fa'atauga ma tupe maua a le kamupani, i nisi o itu, o le taimi lelei lea mo Taizo e ta'ita'ia Shimano.A o leʻi auai i le pisinisi a le aiga, sa aʻoaʻoina o ia i le Iunaite Setete ma faigaluega i se faleoloa uila i Siamani.
Ae o le tulaga mataʻina talu ai nei a le kamupani ua faʻatulagaina tulaga maualuga.O le fa'amalieina o fa'amoemoega fa'atuputupula'ia o le a avea ma lu'itau."E iai tulaga lamatia ona o le manaʻoga mo uila pe a uma le faʻamaʻi e le o mautinoa," o le tala lea a Satoshi Sakae, o se tagata suʻesuʻe i le Daiwa Securities.O le isi tagata suʻesuʻe, o le na talosaga e aua neʻi taʻua, fai mai o Shimano "o loʻo faʻaalia le tele o le tau o faʻatauga i le 2020 i lona peresitene muamua o Yozo."
I se faatalatalanoaga ma Nikkei Shimbun, na fautuaina ai e Shimano Taizo ni vaega tetele se lua.“E lua maketi tetele a Asia, Saina ma Initia,” o lana tala lea.Na ia ta’ua fo’i, o le a fa’aauau pea ona taula’i le kamupani i le maketi i Asia i Sautesasae, lea ua amata ona va’aia ai le uila vilivae o se fa’afiafiaga, ae le na o se auala e femalaga’i ai.
E tusa ai ma faʻamatalaga mai le Euromonitor International, o le maketi uila a Saina e faʻamoemoe e oʻo atu i le US $ 16 piliona i le 2025, o se faʻaopoopoga o le 51.4% i luga o le 2020, ae o le maketi uila a Initia e faʻamoemoe e tupu i le 48% i le vaitaimi lava e tasi e oʻo atu i le US $ 1.42 piliona.
Justinas Liuima, o se faufautua sinia i le Euromonitor International, fai mai: "O le taulaga, faʻalauteleina le soifua maloloina, faʻafaigaluegaina i atinaʻe uila ma suiga i faiga femalagaaʻi pe a uma le faʻamaʻi ua faʻamoemoe e faʻateleina ai le manaʻoga mo uila i [Asia]."FY 2020, Asia Fesoasoani e tusa ma le 34% o le aofaʻi o tupe maua a Shimano.
I totonu o Saina, o le faʻateleina o le uila taʻaloga muamua na fesoasoani i le faʻateleina o le faʻatauga a Shimano iina, ae na maualuga i le 2014. “E ui lava ina mamao mai le maualuga, ae ua toe siʻitia le taumafa a le atunuu,” o le tala lea a Taizo.Na ia valoia o le a toe foi mai le manaoga mo uila maualuga.
I Initia, na faatuina ai e Shimano se kamupani faʻatau ma tufatufa atu i Bangalore i le 2016. Fai mai Taizo: "E umi se taimi" e faʻalautele ai le maketi, e laʻititi ae e tele lona gafatia.“E masani ona ou mafaufau pe o le a faatupulaia le manaoga o Initia mo uila, ae e faigata,” o lana tala lea.Ae na ia faaopoopo mai o nisi tagata o le vasega ogatotonu i Initia e tietie uila i le vaveao e aloese ai mai le vevela.
O le falegaosimea fou a Shimano i Sigapoa o le a le gata ina avea ma nofoaga autu mo le maketi a Asia, ae o se nofoaga autu foi mo le aoaoina o tagata faigaluega ma le atiaeina o tekinolosi gaosiga mo Saina ma Asia i Sautesasae.
O le faʻalauteleina o lona aafiaga i le tulaga o uila eletise o se isi vaega taua o le fuafuaga tuputupu aʻe a Shimano.Fai mai le au su’esu’e a Daiwa, Sakae, o uila uila e tusa ma le 10% o tupe maua a Shimano, ae o lo’o tuai le kamupani i tua atu o tagata tauva e pei o le Bosch, o se kamupani Siamani e lauiloa i ana vaega ta’avale, e malosi lona fa’atinoina i Europa.
O uila eletise e fai ma lu'itau i tagata gaosi mea uila masani e pei o Shimano ona e tatau ona foia ni fa'alavelave fa'atekinisi fou, e pei o le fesuia'i mai le masini fa'ainisinia i le fa'aeletoroni fa'aeletoroni.O nei vaega e tatau foi ona fetaui lelei ma le maa ma le afi.
E feagai foi Shimano ma tauvaga malosi mai tagata taaalo fou.O le galue i le alamanuia mo le silia ma le 30 tausaga, ua iloa lelei e Shimano faigata."A oʻo mai i uila eletise, e tele tagata taʻalo i totonu o pisinisi taʻavale," o lana tala lea."[O le alamanuia tau taavale] e mafaufau i le fua ma isi manatu i se auala e matua ese lava mai ia i tatou."
Na faʻalauiloa e Bosch lana uila uila eletise i le 2009 ma ua tuʻuina atu nei vaega mo le sili atu i le 70 uila uila i le lalolagi atoa.I le 2017, na ulufale atu ai le kamupani Siamani i le fale o Shimano ma ulufale atu i le maketi Iapani.
Fai mai le faufautua a Euromonitor Liuima: "O kamupani e pei o Bosch e iai le poto masani i le gaosiga o afi eletise ma o loʻo i ai se faʻasalalauga faʻavaomalo e mafai ona faʻatauvaʻa ma faʻatau oloa uila uila i le maketi uila eletise."
"Ou te manatu o uila eletise o le a avea ma vaega o atinaʻe [agafesootai]," o le tala lea a Taizang.E talitonu le kamupani faʻatasi ai ma le faʻateleina o le gauai atu i le lalolagi i le siosiomaga, o le eletise eletise eletise o le a avea ma auala masani o felauaiga.O lo'o va'ai mai o le taimi lava e maua ai le malosi o le maketi, o le a fa'asalalau vave ma mautu.


Taimi meli: Iul-16-2021